Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
nad płomieniem i umyj. Włoszczyznę i cebule oczyść, umyj i pokrój. Następnie oczyszczone nóżki i warzywa zalej wodą, dodaj ziarna ziela angielskiego i pieprzu, liście laurowe i sól.
Gotuj wszystko na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 3 godzin, aż mięso zacznie odchodzić od kości.
Po tym czasie wyjmij nóżki z wywaru i ostudź. Mięso oddziel dokładnie od kości, pokrój je w paseczki i przełóż do dużej salaterki albo do małych misek. Odcedź warzywa z wywaru, a następnie go zagotuj. Do jeszcze wrzącego dodaj białko, a gdy się zetnie, wywar przecedź ponownie, najlepiej przez gęste sito.
Gorący wywar dopraw zmielonym pieprzem, sosem
nad płomieniem i umyj. Włoszczyznę i cebule oczyść, umyj i pokrój. Następnie oczyszczone nóżki i warzywa zalej wodą, dodaj ziarna ziela angielskiego i pieprzu, liście laurowe i sól.<br>Gotuj wszystko na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 3 godzin, aż mięso zacznie odchodzić od kości.<br>Po tym czasie wyjmij nóżki z wywaru i ostudź. Mięso oddziel dokładnie od kości, pokrój je w paseczki i przełóż do dużej salaterki albo do małych misek. Odcedź warzywa z wywaru, a następnie go zagotuj. Do jeszcze wrzącego dodaj białko, a gdy się zetnie, wywar przecedź ponownie, najlepiej przez gęste sito.<br>Gorący wywar dopraw zmielonym pieprzem, sosem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego