Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pomidory z fasolką i posyp je koperkiem.
Po usunięciu pestek pokrój oliwki w cienkie plasterki. Przed podaniem sałatki ułóż na niej oliwki, udekoruj danie poszarpanymi na kawałki listkami dowolnej odmiany sałaty.
Sałatkę podawaj w charakterze samodzielnej przekąski, na przykład na kolację, lub jako dodatek do dań mięsnych.
RADA: smak sałatki wzbogaci dodatek dowolnego twardego żółtego sera. Zetrzyj go na tarce z dużymi oczkami i posyp nim sałatkę.
ZUPA
KREM Z POMIDOROW
Dla 6 osób Przygotowanie: 90 min 189 kcal
350 g bulionu mięsnego lub
warzywnego,
3 duże pomidory,
1 por,
1 łyżka oleju,
odrobina mąki,
10 g masła,
30 g śmietany
pomidory z fasolką i posyp je koperkiem.<br>Po usunięciu pestek pokrój oliwki w cienkie plasterki. Przed podaniem sałatki ułóż na niej oliwki, udekoruj danie poszarpanymi na kawałki listkami dowolnej odmiany sałaty.<br>Sałatkę podawaj w charakterze samodzielnej przekąski, na przykład na kolację, lub jako dodatek do dań mięsnych.<br>RADA: smak sałatki wzbogaci dodatek dowolnego twardego żółtego sera. Zetrzyj go na tarce z dużymi oczkami i posyp nim sałatkę.<br>ZUPA<br>&lt;name type="prod"&gt;KREM Z POMIDOROW&lt;/&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 90 min 189 kcal<br>350 g bulionu mięsnego lub<br>warzywnego,<br>3 duże pomidory,<br>1 por,<br>1 łyżka oleju,<br>odrobina mąki,<br>10 g masła,<br>30 g śmietany
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego