Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
absolutnie nie mandarynki lub pokrewne - klementynki!): 5 szt.
Cytryna: pół.
Cukier: 7 łyżeczek
Dżem ananasowy: 6 łyżeczek.
Lód pokruszony: 1 szklanka.
Przygotowanie Zimnego Herberta
Pomarańcze dokładnie obrać i pokroić w kostkę, podobnie z cytryną. Wybrać pestki. Przygotować mikser. Dodać cukier, dżem, i lód (musi być w drobnych kostkach: 0,5 x 0,5 x 0,5 cm, w przeciwnym razie wirnik go nie rozdrobni i tylko zepsujemy sprzęt kuchenny). Włączyć maszynę: najwyższe obroty 3 razy po 5 sekund, po każdym razie ręcznie wymieszać. Utworzą się dwie warstwy - tak ma być. Pić natychmiast. Przed każdym łykiem energicznie zmieszać słomką.
Przygotowanie Zimnego Herberta
absolutnie nie mandarynki lub pokrewne - klementynki!): 5 szt.<br>Cytryna: pół.<br>Cukier: 7 łyżeczek<br>Dżem ananasowy: 6 łyżeczek.<br>Lód pokruszony: 1 szklanka.<br>Przygotowanie Zimnego Herberta<br>Pomarańcze dokładnie obrać i pokroić w kostkę, podobnie z cytryną. Wybrać pestki. Przygotować mikser. Dodać cukier, dżem, i lód (musi być w drobnych kostkach: 0,5 x 0,5 x 0,5 cm, w przeciwnym razie wirnik go nie rozdrobni i tylko zepsujemy sprzęt kuchenny). Włączyć maszynę: najwyższe obroty 3 razy po 5 sekund, po każdym razie ręcznie wymieszać. Utworzą się dwie warstwy - tak ma być. Pić natychmiast. Przed każdym łykiem energicznie zmieszać słomką.<br>Przygotowanie Zimnego Herberta
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego