Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
zielonej pietruszki
1 liść laurowy
6 ziaren pieprzu
2 surowe kawałki kurczaka
1kość cielęca
1 Wszystkie składniki wrzucić do garnka z 1,2 litra zimnej wody i doprowadzać do wrzenia. Zebrać szumowiny i tłuszcz. Gotować 2-3 godziny, od czasu do czasu powtarzając te czynność.
3 Przecedzić, ostudzić i zdjąć z wierzchu tłuszcz. Bulion można gotować tak długo, aż zostanie 300 ml płynu. Taki gęsty rosół przechowywany w lodówce nie psuje się przez 10 dni.

Warto czasem kupić kurczaka wraz z podrobami i wykorzystać je potem do różnych potraw. Z serc, żołądków i szyj przyrządza się bulion, natomiast z wątróbki - pyszny
zielonej pietruszki<br>1 liść laurowy<br>6 ziaren pieprzu<br>2 surowe kawałki kurczaka<br>1kość cielęca<br>1 Wszystkie składniki wrzucić do garnka z 1,2 litra zimnej wody i doprowadzać do wrzenia. Zebrać szumowiny i tłuszcz. Gotować 2-3 godziny, od czasu do czasu powtarzając te czynność.<br>3 Przecedzić, ostudzić i zdjąć z wierzchu tłuszcz. Bulion można gotować tak długo, aż zostanie 300 ml płynu. Taki gęsty rosół przechowywany w lodówce nie psuje się przez 10 dni.<br>&lt;gap&gt;<br>Warto czasem kupić kurczaka wraz z podrobami i wykorzystać je potem do różnych potraw. Z serc, żołądków i szyj przyrządza się bulion, natomiast z wątróbki - pyszny
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego