Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 33
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
siekany, a nie farfoclowany - z praski, co pozwoliło mi nabrać zaufania do dalszych produkcji owej karczmy.
Dalsza konsumpcja zapowiadała się już tak interesująco, że mój żołądek omal nie przenicował się na drugą stronę. Z ptaków dostępne były: pierś kurczaka z grilla w sosie cytrynowym 8,5 zł, kurczak po włosku za 9,5 i pierś z indyka w sosie cytrynowym za jedyne 9 zł. Mięso czerwone obecne było w: golonce w sosie piwnym á 16 zł, szaszłyku w sosie barbecue 13 zł, góralskim kotlecie z jajkiem 10 zł, oryginalnym Wienerschnitzlu w cenie 12 zł i polędwicy z grilla na grzankach z
siekany, a nie &lt;orig&gt;farfoclowany&lt;/&gt; - z praski, co pozwoliło mi nabrać zaufania do dalszych produkcji owej karczmy.<br>Dalsza konsumpcja zapowiadała się już tak interesująco, że mój żołądek omal nie przenicował się na drugą stronę. Z ptaków dostępne były: pierś kurczaka z grilla w sosie cytrynowym 8,5 zł, kurczak po włosku za 9,5 i pierś z indyka w sosie cytrynowym za jedyne 9 zł. Mięso czerwone obecne było w: golonce w sosie piwnym á 16 zł, szaszłyku w sosie &lt;foreign&gt;barbecue&lt;/&gt; 13 zł, góralskim kotlecie z jajkiem 10 zł, oryginalnym &lt;foreign&gt;Wienerschnitzlu&lt;/&gt; w cenie 12 zł i polędwicy z grilla na grzankach z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego