Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i tacy, którzy wlewają do jaj trochę białego wytrawnego wina. Jedno pozostaje niezmienne - zawsze przyrządza się ją ze spaghetti.

Rigatoni con peperon e olive
Rigatoni z papryką i oliwkami
40 dag rigatoni, 2 strąki papryki (czerwonej i żółtej), łyżka posiekanej natki pietruszki, 20-24 zielone oliwki bez pestek, 1-2 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, 1-2 peperoncino, sól
MOŻNA TAKŻE UZYĆ:
fusilli
penne
Wyciąć gniazda nasienne i białe ścinki z papryk i pokroić je w cienkie paski.
Na 2 łyżkach oliwy podsmażyć cały ząbek czosnku, pepperoncino i pokrojoną paprykę.
Do wygrzanej wazy wlać resztę oliwy, wrzucić przekrojone na połówki oliwki, natkę
i tacy, którzy wlewają do jaj trochę białego wytrawnego wina. Jedno pozostaje niezmienne - zawsze przyrządza się ją ze spaghetti.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Rigatoni&lt;/&gt; con peperon e olive<br>&lt;name type="prod"&gt;Rigatoni&lt;/&gt; z papryką i oliwkami<br>40 dag &lt;name type="prod"&gt;rigatoni&lt;/&gt;, 2 strąki papryki (czerwonej i żółtej), łyżka posiekanej natki pietruszki, 20-24 zielone oliwki bez pestek, 1-2 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, 1-2 peperoncino, sól<br>MOŻNA TAKŻE UZYĆ:<br>&lt;name type="prod"&gt;fusilli&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;penne&lt;/&gt;<br>Wyciąć gniazda nasienne i białe ścinki z papryk i pokroić je w cienkie paski. <br>Na 2 łyżkach oliwy podsmażyć cały ząbek czosnku, pepperoncino i pokrojoną paprykę.<br>Do wygrzanej wazy wlać resztę oliwy, wrzucić przekrojone na połówki oliwki, natkę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego