Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Ozon
Nr: 9
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2005
niej tę białą puszystą masę, by następnie nałożyć sobie kilo spleśniałego sera na chrupiącą skórkę, dzięki czemu są szczupli i mają niski cholesterol.

Dziś powiedzielibyśmy, że w Murzynku stosowano kuchnię fusion - postmodernistyczny kolaż łączący francuską metodę drążenia bułki, amerykańską metodę napychania buły i jedzenia jej na stojąco, tak by doszczętnie zachlapać ubranie, oraz wpływy wegetariańskie: zastąpienie parówki bezmięsną pieczarką.

Ta absurdalna potrawa, która powstała zapewne z braku parówek, dziś być może okazałaby się megatrendy i podbiła bulwar
St. Germain, a następnie w serialu "Seks w wielkim mieście" poświęcono by jej cały odcinek pt. "Gdy parówka jest warzywkiem". Pewne źródła, które pragną
niej tę białą puszystą masę, by następnie nałożyć sobie kilo spleśniałego sera na chrupiącą skórkę, dzięki czemu są szczupli i mają niski cholesterol. <br><br>Dziś powiedzielibyśmy, że w Murzynku stosowano kuchnię fusion - postmodernistyczny kolaż łączący francuską metodę drążenia bułki, amerykańską metodę napychania buły i jedzenia jej na stojąco, tak by doszczętnie zachlapać ubranie, oraz wpływy wegetariańskie: zastąpienie parówki bezmięsną pieczarką. <br><br>Ta absurdalna potrawa, która powstała zapewne z braku parówek, dziś być może okazałaby się megatrendy i podbiła bulwar <br>St. Germain, a następnie w serialu "Seks w wielkim mieście" poświęcono by jej cały odcinek pt. "Gdy parówka jest warzywkiem". Pewne źródła, które pragną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego