Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
je znajdziemy golonka do gara i gotuje się dalej. W tym czasie część załogi zajmuje się pracami bosmańskimi(dzień bez nich to dzień stracony) a reszta do lasu po chrust na ognisko. Wieczorem przy ognisku lub grillu (jak kto woli) nasze ugotowane goloneczki opiekamy tak aby stały się chrupiące. Należy zadbać jeszcze o odpowiednią ilość piwa i biesiada gotowa. Palce lizać. Gorąco polecam.
13. Podaje moj hit obiadowy. tzw "ryba po morsku"(Józek Prytek). Trzy cztery puszki ryby w oleju , pomidorach, obojętnie wlewamy do miski (wcześniej trzeba otworzyć) dodajemy pokrojonych kilkanaście (drobno) cebul i przyprawiamy jak jest czym ale bez soli
je znajdziemy golonka do gara i gotuje się dalej. W tym czasie część załogi zajmuje się pracami bosmańskimi(dzień bez nich to dzień stracony) a reszta do lasu po chrust na ognisko. Wieczorem przy ognisku lub grillu (jak kto woli) nasze ugotowane goloneczki opiekamy tak aby stały się chrupiące. Należy zadbać jeszcze o odpowiednią ilość piwa i biesiada gotowa. Palce lizać. Gorąco polecam. <br>13. Podaje moj hit obiadowy. tzw "ryba po morsku"(Józek Prytek). Trzy cztery puszki ryby w oleju , pomidorach, obojętnie wlewamy do miski (wcześniej trzeba otworzyć) dodajemy pokrojonych kilkanaście (drobno) cebul i przyprawiamy jak jest czym ale bez soli
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego