Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
rumiana skórka. Przełóż mięso na talerz. Obierz i umyj pomidory, pokrój je w kawałki. Posiekaj jedną cebulę w drobną kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę lub drobniutko posiekaj. Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu podduś cebulę, czosnek i pomidory. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Kawałki kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego z wysokimi brzegami, posyp zieleniną, zalej bulionem lub wodą, dodaj białe wino i cebulę z czosnkiem i pomidorami. Duś kilkanaście minut pod przykryciem.
Bakłażany pokrój w grube plastry, osącz na papierowym ręczniku, dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące i podsmaż na mocno rozgrzanym oleju. Drugą cebulę obierz i pokrój
rumiana skórka. Przełóż mięso na talerz. Obierz i umyj pomidory, pokrój je w kawałki. Posiekaj jedną cebulę w drobną kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę lub drobniutko posiekaj. Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu podduś cebulę, czosnek i pomidory. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Kawałki kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego z wysokimi brzegami, posyp zieleniną, zalej bulionem lub wodą, dodaj białe wino i cebulę z czosnkiem i pomidorami. Duś kilkanaście minut pod przykryciem. <br>Bakłażany pokrój w grube plastry, osącz na papierowym ręczniku, dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące i podsmaż na mocno rozgrzanym oleju. Drugą cebulę obierz i pokrój
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego