Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
być lekko ścięta, w żadnym razie całkiem sztywna. Jeżeli jest zbyt płynna, rozpuścić żelatynę w 1/2 szklanki zimnego bulionu, wlać do podgrzanego bulionu, wymieszać i ostudzić. Kiedy płyn zacznie zastygać, rozlać go do 6 bulionówek. Na każdą porcję położyć 1 łyżeczkę kawioru i wstawić do lodówki - kawior osiądzie na zastygającej galaretce. Przed samym podaniem, po wyjęciu galaretek z bulionówek, posypać porcje natką pietruszki.

Owoce morza

Afrodyta wyłoniła się z morskich fal, a Botticelli, wielki mistrz włoskiego renesansu, przedstawił ten moment na swoim słynnym obrazie. Bogini miłości wychodzi z rozłożystej muszli. Jest więc zrozumiałe, że wszelkie owoce morza dobrze służą kochaniu
być lekko ścięta, w żadnym razie całkiem sztywna. Jeżeli jest zbyt płynna, rozpuścić żelatynę w 1/2 szklanki zimnego bulionu, wlać do podgrzanego bulionu, wymieszać i ostudzić. Kiedy płyn zacznie zastygać, rozlać go do 6 &lt;orig&gt;bulionówek&lt;/&gt;. Na każdą porcję położyć 1 łyżeczkę kawioru i wstawić do lodówki - kawior osiądzie na zastygającej galaretce. Przed samym podaniem, po wyjęciu galaretek z &lt;orig&gt;bulionówek&lt;/&gt;, posypać porcje natką pietruszki.<br><br>&lt;tit&gt;Owoce morza&lt;/&gt;<br><br>Afrodyta wyłoniła się z morskich fal, a Botticelli, wielki mistrz włoskiego renesansu, przedstawił ten moment na swoim słynnym obrazie. Bogini miłości wychodzi z rozłożystej muszli. Jest więc zrozumiałe, że wszelkie owoce morza dobrze służą kochaniu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego