być lekko ścięta, w żadnym razie całkiem sztywna. Jeżeli jest zbyt płynna, rozpuścić żelatynę w 1/2 szklanki zimnego bulionu, wlać do podgrzanego bulionu, wymieszać i ostudzić. Kiedy płyn zacznie zastygać, rozlać go do 6 <orig>bulionówek</>. Na każdą porcję położyć 1 łyżeczkę kawioru i wstawić do lodówki - kawior osiądzie na zastygającej galaretce. Przed samym podaniem, po wyjęciu galaretek z <orig>bulionówek</>, posypać porcje natką pietruszki.<br><br><tit>Owoce morza</><br><br>Afrodyta wyłoniła się z morskich fal, a Botticelli, wielki mistrz włoskiego renesansu, przedstawił ten moment na swoim słynnym obrazie. Bogini miłości wychodzi z rozłożystej muszli. Jest więc zrozumiałe, że wszelkie owoce morza dobrze służą kochaniu