Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
mało tłuszczu (100 g chudego mięsa ma tylko 121 kcal). Bardziej kaloryczną skórę można zdjąć przed przyrządzaniem mięsa, lecz to właśnie ona jest dla niektórych największym przysmakiem...
TECHNIKI
MIĘSO, DROB I DZICZYZNA 1
Faszerowanie
1 Nadzienie schłodzić. Farsz, zawierający zboża (np. ryż), pęcznieje podczas pieczenia, dlatego nie należy wkładać go zbyt wiele do kurczaka.
2 Kurczaka nadziewać farszem od tyłu. Nie warto przesadzać z ilością masy. To wydłuży czas pieczenia, a mięso może się przesuszyć.
Szef kuchni radzi
Zanim zaczniesz faszerować kurczaka, sprawdź, czy jest w środku czysty.
Uwaga!
Przy nadzieniu mięsnym, do czasu pieczenia należy dodać pół godziny.
Sznurowanie
Jeżeli można
mało tłuszczu (100 g chudego mięsa ma tylko 121 kcal). Bardziej kaloryczną skórę można zdjąć przed przyrządzaniem mięsa, lecz to właśnie ona jest dla niektórych największym przysmakiem...<br>TECHNIKI<br>MIĘSO, DROB I DZICZYZNA 1<br>Faszerowanie<br>1 Nadzienie schłodzić. Farsz, zawierający zboża (np. ryż), pęcznieje podczas pieczenia, dlatego nie należy wkładać go zbyt wiele do kurczaka.<br>2 Kurczaka nadziewać farszem od tyłu. Nie warto przesadzać z ilością masy. To wydłuży czas pieczenia, a mięso może się przesuszyć.<br>Szef kuchni radzi<br>Zanim zaczniesz faszerować kurczaka, sprawdź, czy jest w środku czysty.<br>Uwaga!<br>Przy nadzieniu mięsnym, do czasu pieczenia należy dodać pół godziny.<br>Sznurowanie<br>Jeżeli można
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego