Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kurier Szczeciński
Nr: 19/04
Miejsce wydania: Szczecin
Rok: 2002
dostosowaniem do przepisów unijnych do końca 2003 r. Inni chcą przedłużyć okres przejściowy do końca 2007 r. Ci ostatni będą jednak musieli przystać na to, że do tego czasu ich towar będzie specjalnie oznakowany, jako żywność o potencjalnie gorszej jakości. A z tym wiąże się ryzyko utraty klientów i mniejszy zbyt. - W tej sytuacji pieniądze zainwestowane w modernizację zakładów i dostosowanie ich do norm unijnych mogą się po prostu nie zwrócić - dodaje T. Grupiński. Unijni kontrolerzy weterynaryjni skontrolują w najbliższych miesiącach zakłady w całym kraju, oprócz województwa łódzkiego. W Zachodniopomorskiem jest 86 firm produkujących żywność, które do tej pory nie podjęły
dostosowaniem do przepisów unijnych do końca 2003 r. Inni chcą przedłużyć okres przejściowy do końca 2007 r. Ci ostatni będą jednak musieli przystać na to, że do tego czasu ich towar będzie specjalnie oznakowany, jako żywność o potencjalnie gorszej jakości. A z tym wiąże się ryzyko utraty klientów i mniejszy zbyt. <q>- W tej sytuacji pieniądze zainwestowane w modernizację zakładów i dostosowanie ich do norm unijnych mogą się po prostu nie zwrócić</> - dodaje T. Grupiński. Unijni kontrolerzy weterynaryjni skontrolują w najbliższych miesiącach zakłady w całym kraju, oprócz województwa łódzkiego. W Zachodniopomorskiem jest 86 firm produkujących żywność, które do tej pory nie podjęły
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego