Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
drobiowego pasztetu (z puszki), sól, pieprz, 1-2 gałązki rozmarynu lub łyżeczka rozmarynu suszonego, 2 łyżki masła, 2-3 cebule, marchewka, 150 g pieczarek, 1/2 szklanki rosołu (z kostki), szklanka wytrawnego białego wina
Polędwicę umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Podsmażyć ze wszystkich stron na łyżce masła. Ostudzić.
Pierś z indyka umyć, osuszyć. Naciąć wzdłuż i lekko zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem.
Na płacie z indyka rozsmarować pasztet. Ułożyć n wierzchu polędwicę. Owinąć nicia. Związać. Podsmażyć na pozostałym maśle. Wyjąć.
Cebulę i marchewkę obrać. Grzyby oczyścić. Razem z warzywami drobno pokroić. Podsmażyć
drobiowego pasztetu (z puszki), sól, pieprz, 1-2 gałązki rozmarynu lub łyżeczka rozmarynu suszonego, 2 łyżki masła, 2-3 cebule, marchewka, 150 g pieczarek, 1/2 szklanki rosołu (z kostki), szklanka wytrawnego białego wina<br>Polędwicę umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Podsmażyć ze wszystkich stron na łyżce masła. Ostudzić.<br>Pierś z indyka umyć, osuszyć. Naciąć wzdłuż i lekko zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem.<br>Na płacie z indyka rozsmarować pasztet. Ułożyć n wierzchu polędwicę. Owinąć nicia. Związać. Podsmażyć na pozostałym maśle. Wyjąć.<br>Cebulę i marchewkę obrać. Grzyby oczyścić. Razem z warzywami drobno pokroić. Podsmażyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego