Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
gałązek świeżej natki.
Przygotowanie:
* Suszone grzyby dokładnie umyć, pęczak opłukać. Kaszę i grzyby zalać litrem wody. Gotować na małym ogniu około 45 minut, aż kasza będzie miękka. W tym czasie obrać i opłukać marchew, seler oraz cebule. Warzywa zetrzeć na tarce, podsmażyć na 2 łyżkach masła.
* Ugotowaną kaszę osączyć i zemleć razem z grzybami. Następnie wymieszać z podsmażonymi warzywami, wbić jajka i dodać posiekana natkę. Doprawić do smaku solą, oraz pieprzem. Podłużną formę do zapiekanek posmarować resztą masła i napełnić przygotowaną masą.
* Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni. Pieczeń przełożyć z formy na talerz i pokroić w
gałązek świeżej natki.<br>Przygotowanie:<br>* Suszone grzyby dokładnie umyć, pęczak opłukać. Kaszę i grzyby zalać litrem wody. Gotować na małym ogniu około 45 minut, aż kasza będzie miękka. W tym czasie obrać i opłukać marchew, seler oraz cebule. Warzywa zetrzeć na tarce, podsmażyć na 2 łyżkach masła.<br>* Ugotowaną kaszę osączyć i zemleć razem z grzybami. Następnie wymieszać z podsmażonymi warzywami, wbić jajka i dodać posiekana natkę. Doprawić do smaku solą, oraz pieprzem. Podłużną formę do zapiekanek posmarować resztą masła i napełnić przygotowaną masą.<br>* Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni. Pieczeń przełożyć z formy na talerz i pokroić w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego