3 jajka, sól, 2 łyżki kaszy manny, 2 łyżki posiekanej natki, pieprz, bulka tarta oraz mąka do panierowania, 4 łyżki oleju.<br>Przygotowanie:<br>* Umytą i oczyszczona kapustę podzielić na ćwiartki i gotować w niewielkiej ilości osolonej wody, aż będzie miękka.<br>* Obrane cebule posiekać i podsmażyć na łyżce oleju. Ugotowaną kapustę osaczyć, zemleć razem z cebula. Dodać kaszę mannę, wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, 3-4 minuty. Ostudzić. Dodać dwa jajka i natkę. Masę doprawić odrobiną soli i pieprzu.<br>* Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Z masy warzywnej uformować małe, płaskie kotleciki. Panierować je w mące, roztrzepanym jajku i bulce tartej. Smażyć