Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Ozon
Nr: 11
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2005
wydanej właśnie książce "Na początku był głód". Nasi poprzednicy na ewolucyjnej drabinie żywili się chudym mięsem, rybami, świeżymi owocami, warzywami i orzechami. Jadłospis ten zawierał niewiele węglowodanów i tłuszczów, za to dużo białka i błonnika. Dziś jest dokładnie na odwrót. Zmorą bogatych społeczeństw Europy i Ameryki są ogromne ilości cukrów zjadanych bez żadnego umiaru wraz z potrawami mącznymi oraz tłuste sosy i mięsiwa.

A więc co jeść, by żyć w zgodzie z ewolucją gatunku? Nie ma jak dieta myśliwych i zbieraczy epoki przedrolniczej - przekonują dietetycy z uniwersytetu w Liverpoolu na łamach magazynu naukowego "Journal of Nutritional and Environmental Medicine". Potwierdzają to
wydanej właśnie książce "Na początku był głód". Nasi poprzednicy na ewolucyjnej drabinie żywili się chudym mięsem, rybami, świeżymi owocami, warzywami i orzechami. Jadłospis ten zawierał niewiele węglowodanów i tłuszczów, za to dużo białka i błonnika. Dziś jest dokładnie na odwrót. Zmorą bogatych społeczeństw Europy i Ameryki są ogromne ilości cukrów zjadanych bez żadnego umiaru wraz z potrawami mącznymi oraz tłuste sosy i mięsiwa. <br><br>A więc co jeść, by żyć w zgodzie z ewolucją gatunku? Nie ma jak dieta myśliwych i zbieraczy epoki przedrolniczej - przekonują dietetycy z uniwersytetu w Liverpoolu na łamach magazynu naukowego "Journal of Nutritional and Environmental Medicine". Potwierdzają to
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego