Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Wprost
Nr: 11.07
Miejsce wydania: Poznań
Rok: 1999
było to domeną kucharzy, których oklaskiwało się niemalże jak artystów. Dzisiaj fantazja kulinarna obowiązuje też producentów żywności. - Rywalizacja w tworzeniu coraz bardziej oryginalnych wyrobów jest coraz większa - mówi Christof Laudage z firmy Reinert, wyspecjalizowanej w przetworach mięsnych. - Potrawy przestają oddziaływać wyłącznie na zmysł smaku. Paradoksalnie o wiele ważniejszy okazuje się zmysł wzroku - dodaje Klaus Thiele z austriackiej firmy Greisinger.

W myśl tej zasady klient, odwiedzając sklepy spożywcze, powinien się czuć jak w galerii. Salami okleja się kawałkami suszonych jabłek, gruboziarnistym kolorowym pieprzem, parmezanem lub papryką, z boczku tworzy się fantazyjne chipsy do piwa, a wiedeńskie kiełbaski faszeruje serem i owija szynką
było to domeną kucharzy, których oklaskiwało się niemalże jak artystów. Dzisiaj fantazja kulinarna obowiązuje też producentów żywności. - Rywalizacja w tworzeniu coraz bardziej oryginalnych wyrobów jest coraz większa - mówi Christof Laudage z firmy Reinert, wyspecjalizowanej w przetworach mięsnych. - Potrawy przestają oddziaływać wyłącznie na zmysł smaku. Paradoksalnie o wiele ważniejszy okazuje się zmysł wzroku - dodaje Klaus Thiele z austriackiej firmy Greisinger.<br><br>W myśl tej zasady klient, odwiedzając sklepy spożywcze, powinien się czuć jak w galerii. Salami okleja się kawałkami suszonych jabłek, gruboziarnistym kolorowym pieprzem, parmezanem lub papryką, z boczku tworzy się fantazyjne chipsy do piwa, a wiedeńskie kiełbaski faszeruje serem i owija szynką
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego