posyp je koperkiem.<br>Po usunięciu pestek pokrój oliwki w cienkie plasterki. Przed podaniem sałatki ułóż na niej oliwki, udekoruj danie poszarpanymi na kawałki listkami dowolnej odmiany sałaty.<br>Sałatkę podawaj w charakterze samodzielnej przekąski, na przykład na kolację, lub jako dodatek do dań mięsnych.<br>RADA: smak sałatki wzbogaci dodatek dowolnego twardego żółtego sera. Zetrzyj go na tarce z dużymi oczkami i posyp nim sałatkę.<br>ZUPA<br><name type="prod">KREM Z POMIDOROW</><br>Dla 6 osób Przygotowanie: 90 min 189 kcal<br>350 g bulionu mięsnego lub<br>warzywnego,<br>3 duże pomidory,<br>1 por,<br>1 łyżka oleju,<br>odrobina mąki,<br>10 g masła,<br>30 g śmietany,<br>3 łyżki stołowe ryżu,<br>sól