Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 27
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
więc jest to 100 jednostkowych kosztów. Trzeba w tej sytuacji dobrze policzyć ewentualne zyski i odpowiedzieć sobie na pytanie, czy iść dalej tą drogą, czy nie zacząć robić kilku rzeczy dobrych, z gwarancją jakości.

- A co z eksportem? Na dalszym planie...

- Jest pani w błędzie. Już w przyszłym roku chciałbym zrealizować, przynajmniej w dziedzinie sera ementalera, metodę HACCP (warunki, określające jakość wyrobu gotowego). Oznacza to stworzenie systemu zabezpieczającego przed pogorszeniem wyrobu gotowego. Mając ten system, mogę rozmawiać na temat norm ISO i norm, które obowiązują w Unii. Trzeba być przygotowanym na otwarcie granic i pytania o normy. Jest to wyzwanie kosztowne
więc jest to 100 jednostkowych kosztów. Trzeba w tej sytuacji dobrze policzyć ewentualne zyski i odpowiedzieć sobie na pytanie, czy iść dalej tą drogą, czy nie zacząć robić kilku rzeczy dobrych, z gwarancją jakości.&lt;/&gt;<br><br>&lt;who1&gt;- A co z eksportem? Na dalszym planie...&lt;/&gt;<br><br>&lt;who2&gt;- Jest pani w błędzie. Już w przyszłym roku chciałbym zrealizować, przynajmniej w dziedzinie sera &lt;orig&gt;ementalera&lt;/&gt;, metodę HACCP (warunki, określające jakość wyrobu gotowego). Oznacza to stworzenie systemu zabezpieczającego przed pogorszeniem wyrobu gotowego. Mając ten system, mogę rozmawiać na temat norm ISO i norm, które obowiązują w Unii. Trzeba być przygotowanym na otwarcie granic i pytania o normy. Jest to wyzwanie kosztowne
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego