Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
smażyć 2-3 minuty, do zrumienienia. Przełożyć na talerz. Pozostały olej rozgrzać i obsmażyć na nim resztę mięsa. Kiedy się zrumieni, wyłożyć na talerz.
3 Czosnek i cebulę smażyć przez 5 minut na tym samym tłuszczu, ciągle mieszając. Dodać cukier i gotować minutę na dużym ogniu, mieszając, aż z cukru zrobi się karmel.
4 Mięso wrzucić do garnka i wlać ciemne piwo. Następnie dodać sok z pomarańczy i połowę startej skórki pomarańczowej wraz z listkiem laurowym. Zagotować. Przykryć i dusić 1,5-2 godziny, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą. Należy uważać, by nie wyparowało zbyt dużo sosu.
5 Kiedy
smażyć 2-3 minuty, do zrumienienia. Przełożyć na talerz. Pozostały olej rozgrzać i obsmażyć na nim resztę mięsa. Kiedy się zrumieni, wyłożyć na talerz.<br>3 Czosnek i cebulę smażyć przez 5 minut na tym samym tłuszczu, ciągle mieszając. Dodać cukier i gotować minutę na dużym ogniu, mieszając, aż z cukru zrobi się karmel.<br>4 Mięso wrzucić do garnka i wlać ciemne piwo. Następnie dodać sok z pomarańczy i połowę startej skórki pomarańczowej wraz z listkiem laurowym. Zagotować. Przykryć i dusić 1,5-2 godziny, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą. Należy uważać, by nie wyparowało zbyt dużo sosu.<br>5 Kiedy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego