Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Dzień Dobry
Nr: 23.02
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2001
i gumowych miśków przeważnie wykorzystywana jest żelatyna wieprzowa. - Obecnie na rynkach zachodnich jej cena wzrosła o 30 proc. Dlatego też niebawem zdrożeją nasze produkty - mówi Maria Kochalska, prezes spółki dystrybutora wyrobów Haribo.

Guma do żucia

W ostatnich dniach w prasie pojawiły się ogłoszenia wymiarowe jednego z największych producentów gum do żucia zapewniające, że jego produkty "nigdy nie zawierały i nie zawierają żelatyny, ani żadnych innych składników pochodzących z przerobu wołowego". Nóżki w galarecie Przez wiele lat do wyrobu np. ozorków w galarecie, nóżek, wszelkiego rodzaju wędlin w galarecie używana była żelatyna wołowa. Obecnie większość producentów zapewnia, że wymieniła ją na wieprzową
i gumowych miśków przeważnie wykorzystywana jest żelatyna wieprzowa. - Obecnie na rynkach zachodnich jej cena wzrosła o 30 proc. Dlatego też niebawem zdrożeją nasze produkty - mówi Maria Kochalska, prezes spółki dystrybutora wyrobów Haribo.<br><br>&lt;tit&gt; Guma do żucia&lt;/&gt;<br><br> W ostatnich dniach w prasie pojawiły się ogłoszenia wymiarowe jednego z największych producentów gum do żucia zapewniające, że jego produkty "nigdy nie zawierały i nie zawierają żelatyny, ani żadnych innych składników pochodzących z przerobu wołowego". Nóżki w galarecie Przez wiele lat do wyrobu np. ozorków w galarecie, nóżek, wszelkiego rodzaju wędlin w galarecie używana była żelatyna wołowa. Obecnie większość producentów zapewnia, że wymieniła ją na wieprzową
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego