Typ tekstu: Książka
Autor: Osek Maria
Tytuł: Rzepak i bobik jako źródło białka w żywieniu świń
Rok: 1996
stosowali 29,9% śruty rzepakowej i uzyskali przyrosty dzienne oraz pobranie paszy przez zwierzęta takie same jak w grupie kontrolnej. Fritz i in. [1991] wprowadzając do mieszanek PT-1 - 12%, a do PT-2 - 7% śruty rzepakowej uzyskali podobne przyrosty masy ciała tuczników oraz zużycie paszy i wydajność rzeźną jak żywionych mieszanką zawierającą w swoim składzie soję. Z kolei Glapś i in. [1980] twierdzą, że śrutę poekstrakcyjną sojową i arachidową można w zupełności zastąpić taką samą ilością śruty rzepakowej, a poziom mączki rybnej w mieszankach zmniejszyć z 5,5% do 1% bez obniżenia przyrostów i wykorzystania paszy. Kozłowski i in. [1990
stosowali 29,9% śruty rzepakowej i uzyskali przyrosty dzienne oraz pobranie paszy przez zwierzęta takie same jak w grupie kontrolnej. Fritz i in. [1991] wprowadzając do mieszanek PT-1 - 12%, a do PT-2 - 7% śruty rzepakowej uzyskali podobne przyrosty masy ciała tuczników oraz zużycie paszy i wydajność rzeźną jak żywionych mieszanką zawierającą w swoim składzie soję. Z kolei Glapś i in. [1980] twierdzą, że śrutę poekstrakcyjną sojową i arachidową można w zupełności zastąpić taką samą ilością śruty rzepakowej, a poziom mączki rybnej w mieszankach zmniejszyć z 5,5% do 1% bez obniżenia przyrostów i wykorzystania paszy. Kozłowski i in. [1990
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego