Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
1/2 łyżeczki. Natomiast już powyżej roku do posiłków można podawać od czasu do czasu trochę (1 łyżeczka) mąki sojowej oraz nieco pasty "miso".
Trzeba pamiętać, że dieta dziecka powinna być bogata w białko, ale nie należy w tym względzie przesadzać, ponieważ organizm nie ma zdolności magazynowania białka. Zaś produkty żywnościowe używane w żywieniu makrobiotycznym należą do pełnowartościowych, a więc zawierają również białko. Nie należy jednak zapominać, że produkty zasobne w białko powinny być podawane dzieciom systematycznie.
Jeżeli decydujemy się wprowadzić do diety makrobiotycznej dziecka niewielkie ilości produktów zwierzęcych w postaci białego sera czy mleka, starajmy się nie łączyć białka zwierzęcego
1/2 łyżeczki. Natomiast już powyżej roku do posiłków można podawać od czasu do czasu trochę (1 łyżeczka) mąki sojowej oraz nieco pasty "miso".<br>Trzeba pamiętać, że dieta dziecka powinna być bogata w białko, ale nie należy w tym względzie przesadzać, ponieważ organizm nie ma zdolności magazynowania białka. Zaś produkty żywnościowe używane w żywieniu makrobiotycznym należą do pełnowartościowych, a więc zawierają również białko. Nie należy jednak zapominać, że produkty zasobne w białko powinny być podawane dzieciom systematycznie.<br>Jeżeli decydujemy się wprowadzić do diety makrobiotycznej dziecka niewielkie ilości produktów zwierzęcych w postaci białego sera czy mleka, starajmy się nie łączyć białka zwierzęcego
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego