Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Zupę wlać do talerzy i posypać posiekaną natką. Podawać razem z grzankami.
***
Składniki: mała główka białej kapusty (ok. 1kg) , 2 średnie cebule, 3 jajka, sól, 2 łyżki kaszy manny, 2 łyżki posiekanej natki, pieprz, bulka tarta oraz mąka do panierowania, 4 łyżki oleju.
Przygotowanie:
* Umytą i oczyszczona kapustę podzielić na ćwiartki i gotować w niewielkiej ilości osolonej wody, aż będzie miękka.
* Obrane cebule posiekać i podsmażyć na łyżce oleju. Ugotowaną kapustę osaczyć, zemleć razem z cebula. Dodać kaszę mannę, wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, 3-4 minuty. Ostudzić. Dodać dwa jajka i natkę. Masę doprawić odrobiną soli i
Zupę wlać do talerzy i posypać posiekaną natką. Podawać razem z grzankami.<br>***<br>Składniki: mała główka białej kapusty (ok. 1kg) , 2 średnie cebule, 3 jajka, sól, 2 łyżki kaszy manny, 2 łyżki posiekanej natki, pieprz, bulka tarta oraz mąka do panierowania, 4 łyżki oleju.<br>Przygotowanie:<br>* Umytą i oczyszczona kapustę podzielić na ćwiartki i gotować w niewielkiej ilości osolonej wody, aż będzie miękka.<br>* Obrane cebule posiekać i podsmażyć na łyżce oleju. Ugotowaną kapustę osaczyć, zemleć razem z cebula. Dodać kaszę mannę, wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, 3-4 minuty. Ostudzić. Dodać dwa jajka i natkę. Masę doprawić odrobiną soli i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego