Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 07
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2000
Soja to bogate źródło żelaza, potasu, kwasu foliowego, błonnika, witamin z grupy B.
Zalety soi:
• obniża poziom cholesterolu,
• wzmacnia kości,
• zapobiega rakowi, szczególnie piersi,
• zmniejsza ryzyko chorób serca.
Jak wprowadzić soję do codziennej diety:
• zastąp mleko krowie sojowym - używaj go do picia, gotowania, do płatków śniadaniowych;
• zaczynaj dzień od sojowego szejka (zmiksuj mleko sojowe, jogurt oraz twoje ulubione świeże owoce);
• zamiast czekoladowych
batoników, kupuj w sklepach ze zdrową żywnością sojowe batoniki,
• staraj się dodawać jak najwięcej tofu do różnych potraw np. do zup, ryżu, sałatek; pół filiżanki tofu to 16 g białka i
Soja to bogate źródło żelaza, potasu, kwasu foliowego, błonnika, witamin z grupy B.<br>Zalety soi:<br>&#149; obniża poziom cholesterolu,<br>&#149; wzmacnia kości,<br>&#149; zapobiega rakowi, szczególnie piersi,<br>&#149; zmniejsza ryzyko chorób serca.<br>Jak wprowadzić soję do codziennej diety:<br>&#149; zastąp mleko krowie sojowym - używaj go do picia, gotowania, do płatków śniadaniowych;<br>&#149; zaczynaj dzień od sojowego szejka (zmiksuj mleko sojowe, jogurt oraz twoje ulubione świeże owoce);<br>&#149; zamiast czekoladowych<br>batoników, kupuj w sklepach ze zdrową żywnością sojowe batoniki,<br>&#149; staraj się dodawać jak najwięcej tofu do różnych potraw np. do zup, ryżu, sałatek; pół filiżanki tofu to 16 g białka i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego