Typ tekstu: Książka
Autor: Osek Maria
Tytuł: Rzepak i bobik jako źródło białka w żywieniu świń
Rok: 1996
zachowanie ostrożności, a inni uważają, że śruta rzepakowa w zastępstwie sojowej daje podobne wyniki produkcyjne. Baidoo i in. [1987] zastępując w mieszankach dla prosiąt, odsadzonych w wieku 3 lub 5 tygodni, 0, 25, 50, 75 i 100% białka śruty sojowej śrutą z rzepaku Canola wykazali, że na każdy procent dodawanej śruty notuje się istotne liniowe zmniejszanie pobrania paszy i średnich dobowych przyrostów. U prosiąt odsadzonych w wieku 3 tygodni wynosiło ono odpowiednio 4 i 2 g, a u 5-tygodniowych 4,3 i 3,6 g. Zastosowanie przez Kozłowskiego i in. [1988] w mieszankach PP-grower 10% poekstrakcyjnej śruty z rzepaku
zachowanie ostrożności, a inni uważają, że śruta rzepakowa w zastępstwie sojowej daje podobne wyniki produkcyjne. Baidoo i in. [1987] zastępując w mieszankach dla prosiąt, odsadzonych w wieku 3 lub 5 tygodni, 0, 25, 50, 75 i 100% białka śruty sojowej śrutą z rzepaku Canola wykazali, że na każdy procent dodawanej śruty notuje się istotne liniowe zmniejszanie pobrania paszy i średnich dobowych przyrostów. U prosiąt odsadzonych w wieku 3 tygodni wynosiło ono odpowiednio 4 i 2 g, a u 5-tygodniowych 4,3 i 3,6 g. Zastosowanie przez Kozłowskiego i in. [1988] w mieszankach PP-grower 10% poekstrakcyjnej śruty z rzepaku
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego