Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
gorącą.
RADA: do zupy włoskiej najlepiej nadaje się drobny makaron, na przykład cięte nitki, muszelki lub kształtem podobny do ziarenek ryżu.

RYBA
ROLADA ZAPIEKANA

Dla 6 osób Przygotowanie: 65 min 256 kcal
600 g filetów rybnych (okoń, sum, szczupak),
2 cebule,
100 g masła,
100 g bułki pszennej,
1 surowe żółtko,
100 g grzybów,
100 g śmietany,
50 g mleka,
2 jajka,
sól,
mielony czarny pieprz,
zielenina
Oczyszczone filety rybne pokrój w niewielkie kawałki, osusz na papierowym ręczniku, posyp pieprzem i solą ze wszystkich stron. W niewielkiej ilości mleka namocz bulkę, wcześniej odkrawając z niej skórkę.
Dwa razy przepuść filety rybne
gorącą.<br>RADA: do zupy włoskiej najlepiej nadaje się drobny makaron, na przykład cięte nitki, muszelki lub kształtem podobny do ziarenek ryżu.<br>&lt;gap&gt;<br>RYBA<br>ROLADA ZAPIEKANA<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 65 min 256 kcal<br>600 g filetów rybnych (okoń, sum, szczupak),<br>2 cebule, <br>100 g masła,<br>100 g bułki pszennej,<br>1 surowe żółtko,<br>100 g grzybów,<br>100 g śmietany,<br>50 g mleka,<br>2 jajka,<br>sól, <br>mielony czarny pieprz,<br>zielenina<br>Oczyszczone filety rybne pokrój w niewielkie kawałki, osusz na papierowym ręczniku, posyp pieprzem i solą ze wszystkich stron. W niewielkiej ilości mleka namocz bulkę, wcześniej odkrawając z niej skórkę.<br>Dwa razy przepuść filety rybne
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego