Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
z wody. Z obu stron zbij je delikatnie drewnianym tłuczkiem i przełóż na papier pergaminowy.
Oprósz filety solą i pieprzem, skrop octem i odstaw n dwie godziny (ryba powinna puścić sok).
Obrane ząbki czosnku drobno posiekaj i posyp nim filety, następnie oprósz je żelatyną w proszku.
Odstaw filety na 30-60 minut, by żelatyna lekko napęczniała. Słoninę lub boczek, pokrój w cieniutkie paseczki i przełóż je na filety rybne. Zwiń je w roladki i obwiąż bawełnianą nicią kuchenną lub zepnij wykałaczkami. Przełóż na patelnię z gorącym olejem i na niezbyt mocnym ogniu usmaż ze wszystkich stron na złoty kolor albo upiecz w
z wody. Z obu stron zbij je delikatnie drewnianym tłuczkiem i przełóż na papier pergaminowy.<br>Oprósz filety solą i pieprzem, skrop octem i odstaw n dwie godziny (ryba powinna puścić sok).<br>Obrane ząbki czosnku drobno posiekaj i posyp nim filety, następnie oprósz je żelatyną w proszku.<br>Odstaw filety na 30-60 minut, by żelatyna lekko napęczniała. Słoninę lub boczek, pokrój w cieniutkie paseczki i przełóż je na filety rybne. Zwiń je w roladki i obwiąż bawełnianą nicią kuchenną lub zepnij wykałaczkami. Przełóż na patelnię z gorącym olejem i na niezbyt mocnym ogniu usmaż ze wszystkich stron na złoty kolor albo upiecz w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego