Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
przykryciem przez kolejne 10 min. dodać osączoną z zalewy białą fasolkę z puszki, mrożonkę warzywną, cząber i oregano, gotować kolejne 10 min. wyjąć z garnka schab i cząber. Mięso pokroić w kostkę, ponownie włożyć do zupy. Przyprawić całość do smaku solą i pieprzem. Podawać z chlebem lub pieczonymi ziemniakami.
DUŻO: BETA KAROTENU, BŁONNIKA
Dobra rada!
Mrożone warzywa warto wrzucać do wrzątku bez rozmrażania. Dzięki temu zachowują jędrność oraz nie tracą witamin i wartości odżywczych.
Gulasz z piwem
SKŁADNIKI NA 6-8 PORCJI:

Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć w rondlu. Dodać pokrojone mięso, usmażyć na ostrym ogniu. Wrzucić posiekaną cebulę, dusić
przykryciem przez kolejne 10 min. dodać osączoną z zalewy białą fasolkę z puszki, mrożonkę warzywną, cząber i oregano, gotować kolejne 10 min. wyjąć z garnka schab i cząber. Mięso pokroić w kostkę, ponownie włożyć do zupy. Przyprawić całość do smaku solą i pieprzem. Podawać z chlebem lub pieczonymi ziemniakami.<br>DUŻO: BETA KAROTENU, BŁONNIKA<br>Dobra rada!<br>Mrożone warzywa warto wrzucać do wrzątku bez rozmrażania. Dzięki temu zachowują jędrność oraz nie tracą witamin i wartości odżywczych.<br>Gulasz z piwem<br>SKŁADNIKI NA 6-8 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć w rondlu. Dodać pokrojone mięso, usmażyć na ostrym ogniu. Wrzucić posiekaną cebulę, dusić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego