Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
przyprawy, wymieszać, ostudzić, połączyć z rozpuszczonym masłem, żółtkami, połową mąki, proszkiem do pieczenia, wymieszać, dodać resztę mąki i pianę z białek, wyłożyć do natłuszczonej formy, piec 1 godz w 190oC, przekroić w poprzek na pół, marcepan rozwałkować, posypując cukrem pudrem, przełożyć piernik, wierzch posypać orzechami, polać ugotowanym syropem.
Serniczki
Składniki:

Bakalie dokładnie opłukać, osączyć, drobno posiekać, cytrynowe lub agrestowe galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, odstawić, żeby wystygły i stężały, do dużej miski przełożyć serki, wymieszać z posiekanymi bakaliami, dodać tężejąc galaretkę, ponownie dokładnie wymieszać, foremki posmarować cienką warstwą masła, napełnić serową masą, wyrównać powierzchnię, włożyć do lodówki, kiedy serki
przyprawy, wymieszać, ostudzić, połączyć z rozpuszczonym masłem, żółtkami, połową mąki, proszkiem do pieczenia, wymieszać, dodać resztę mąki i pianę z białek, wyłożyć do natłuszczonej formy, piec 1 godz w 190oC, przekroić w poprzek na pół, marcepan rozwałkować, posypując cukrem pudrem, przełożyć piernik, wierzch posypać orzechami, polać ugotowanym syropem.<br>Serniczki<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Bakalie dokładnie opłukać, osączyć, drobno posiekać, cytrynowe lub agrestowe galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, odstawić, żeby wystygły i stężały, do dużej miski przełożyć serki, wymieszać z posiekanymi bakaliami, dodać tężejąc galaretkę, ponownie dokładnie wymieszać, foremki posmarować cienką warstwą masła, napełnić serową masą, wyrównać powierzchnię, włożyć do lodówki, kiedy serki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego