Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
zdolność do uczuć oraz fizycznej miłości, była odwiecznym marzeniem człowieka. Stawało się ono tym silniejsze, im człowiek był starszy, a więc i bogatszy, choćby w doświadczenie. W starożytności powstała wiara w istnienie boskiego nektaru - napoju rozkoszy - oraz ambrozji, która pozwalała wiecznie kochać. Napoje te były dostępne tylko bogom na Olimpie. Bogini miłości Afrodyta w pogoni za przygodnymi kochankami schodziła jednak na ten padół i spożywała ziemskie potrawy szczególnie służące kochaniu. W taki oto sposób powstały afrodyzjaki. Bardzo bliskie życia, a więc zawierające dużo białka. Jajka, ryby, krew, podroby, mięso, owoce, warzywa. Wszystko, co najlepsze!
Szybko pojawili się różni czarownicy i alchemicy
zdolność do uczuć oraz fizycznej miłości, była odwiecznym marzeniem człowieka. Stawało się ono tym silniejsze, im człowiek był starszy, a więc i bogatszy, choćby w doświadczenie. W starożytności powstała wiara w istnienie boskiego nektaru - napoju rozkoszy - oraz ambrozji, która pozwalała wiecznie kochać. Napoje te były dostępne tylko bogom na Olimpie. Bogini miłości Afrodyta w pogoni za przygodnymi kochankami schodziła jednak na ten padół i spożywała ziemskie potrawy szczególnie służące kochaniu. W taki oto sposób powstały afrodyzjaki. Bardzo bliskie życia, a więc zawierające dużo białka. Jajka, ryby, krew, podroby, mięso, owoce, warzywa. Wszystko, co najlepsze!<br>Szybko pojawili się różni czarownicy i alchemicy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego