Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kapusty, marchew, cebula, 2 łyżki oleju, listek laurowy, łyżka mąki, ziele angielskie, pieprz i sól, 3 gałązki natki.
Przygotowanie:
* Ziemniaki i marchew obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Zalać litrem wrzątku i gotować z dodatkiem listka laurowego, ziela angielskiego, soli i pieprzu, aż będą miękkie.
* Dodać posiekaną kiszoną kapustę i sok. Cebulę obrać i pokroić. Zeszklić na oleju, zasmażyć z łyżką mąki, dodać do zupy. Zupę jeszcze raz zagotować. Przed podaniem posypać posiekaną natką.
***
Składniki: 2 jajka, 1,5 szklanki kaszy jęczmiennej, cebula, 2 łyżki posiekanego koperku, 2 ząbki czosnku, 5-6 łyżek bułki tartej, szczypta soli i pieprzu, olej do smażenia
kapusty, marchew, cebula, 2 łyżki oleju, listek laurowy, łyżka mąki, ziele angielskie, pieprz i sól, 3 gałązki natki.<br>Przygotowanie: <br>* Ziemniaki i marchew obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Zalać litrem wrzątku i gotować z dodatkiem listka laurowego, ziela angielskiego, soli i pieprzu, aż będą miękkie. <br>* Dodać posiekaną kiszoną kapustę i sok. Cebulę obrać i pokroić. Zeszklić na oleju, zasmażyć z łyżką mąki, dodać do zupy. Zupę jeszcze raz zagotować. Przed podaniem posypać posiekaną natką.<br>***<br>Składniki: 2 jajka, 1,5 szklanki kaszy jęczmiennej, cebula, 2 łyżki posiekanego koperku, 2 ząbki czosnku, 5-6 łyżek bułki tartej, szczypta soli i pieprzu, olej do smażenia
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego