Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Lubię gotować
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
syrop, winiak. Szczelnie zamknąć naczynie i potrząsać około 15 s, aby składniki dokładnie się połączyły i schłodziły. Do dużej koniakówki włożyć 4 kostki lodu. Napełnić kieliszek, przecedzając koktajl przez sitko.
Brzeg kieliszka przybrać plastrem pomarańczy i wisienką.
(1 porcja)

Kawowy

20 ml krupniku, 20 ml Winiaku Luksusowego, 8-10 kropli Cherry Cordial, 120 ml kawy, 1 łyżeczka cukru, 5 łyżeczek bitej śmietany
Koktajl przyrządza się w kielichu do podawania napojów gorących lub w porcelanowej filiżance.
Na dno kielicha wsypać cukier. W innym naczyniu zaparzyć mocną kawę i wlać napar do kielicha. Dodać krupnik, winiak i energicznie zamieszać. Na wierzch nałożyć bitą
syrop, winiak. Szczelnie zamknąć naczynie i potrząsać około 15 s, aby składniki dokładnie się połączyły i schłodziły. Do dużej &lt;orig&gt;koniakówki&lt;/&gt; włożyć 4 kostki lodu. Napełnić kieliszek, przecedzając koktajl przez sitko.<br>Brzeg kieliszka przybrać plastrem pomarańczy i wisienką.<br>(1 porcja)<br><br>&lt;tit&gt;Kawowy&lt;/&gt;<br><br>20 ml krupniku, 20 ml Winiaku Luksusowego, 8-10 kropli Cherry Cordial, 120 ml kawy, 1 łyżeczka cukru, 5 łyżeczek bitej śmietany<br>Koktajl przyrządza się w kielichu do podawania napojów gorących lub w porcelanowej filiżance.<br>Na dno kielicha wsypać cukier. W innym naczyniu zaparzyć mocną kawę i wlać napar do kielicha. Dodać krupnik, winiak i energicznie zamieszać. Na wierzch nałożyć bitą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego