Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
łyżeczka sody i proszku do pieczenia, 1/2 kostki margaryny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Jajka ubij z cukrem na puszysty krem. Mąkę wymieszaj z sodą, proszkiem do pieczeni i rozdrobnioną, ciepłą margaryną. Potem, nadal ubijając, stopniowo dodawaj do kremu.
2. Na koniec dodaj posiekane orzechy, pokrojone w kostkę jabłka i rodzynki. Cis to przełóż do wysmarowanej formy, piecz 50 minut w temp. 175oC.

Udka kurczaka
(Z SAŁATKĄ SŁODKO-KWAŚNĄ)
Produkty n 6 porcji:
80 dag marchewek, 40 dag seleru korzeniowego, sól, pieprz, sok z cytryny, 1 puszka ananasów w kawałkach, 5 dag orzechów włoskich, 2 łyżki rodzynek, 1 szklanka majonezu, 1 łyżeczka
łyżeczka sody i proszku do pieczenia, 1/2 kostki margaryny<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Jajka ubij z cukrem na puszysty krem. Mąkę wymieszaj z sodą, proszkiem do pieczeni i rozdrobnioną, ciepłą margaryną. Potem, nadal ubijając, stopniowo dodawaj do kremu.<br>2. Na koniec dodaj posiekane orzechy, pokrojone w kostkę jabłka i rodzynki. Cis to przełóż do wysmarowanej formy, piecz 50 minut w temp. 175oC.<br>&lt;gap&gt;<br>Udka kurczaka<br>(Z SAŁATKĄ SŁODKO-KWAŚNĄ)<br>Produkty n 6 porcji:<br>80 dag marchewek, 40 dag seleru korzeniowego, sól, pieprz, sok z cytryny, 1 puszka ananasów w kawałkach, 5 dag orzechów włoskich, 2 łyżki rodzynek, 1 szklanka majonezu, 1 łyżeczka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego