Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
po 8 dag obranych migdałów i łuskanych orzechów włoskich, 10 dag daktyli, 3 łyżki cukru, cynamon, cukier puder, sól
Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu, dodając 2 łyżki masła i szczyptę soli. Orzechy i migdały zemleć, wymieszać z cukrem oraz 3 łyżkami masła na gładką masę i połączyć z kuskusem. Daktyle sparzyć, drobno pokroić i dodać z pozostałym masłem do kuskusu. Starannie wymieszać.
Na dużym talerzu uformować kopczyk z kuskusu i posypać go ozdobnie cynamonem. Cukier puder podać w osobnym naczyniu.
(6 porcji)

Z JABŁKIEM I BANANAMI
25 dag kaszy kuskus, 2 winne jabłka (20 dag), 1/2 szklanki cukru, 3
po 8 dag obranych migdałów i łuskanych orzechów włoskich, 10 dag daktyli, 3 łyżki cukru, cynamon, cukier puder, sól<br>Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu, dodając 2 łyżki masła i szczyptę soli. Orzechy i migdały zemleć, wymieszać z cukrem oraz 3 łyżkami masła na gładką masę i połączyć z kuskusem. Daktyle sparzyć, drobno pokroić i dodać z pozostałym masłem do kuskusu. Starannie wymieszać.<br>Na dużym talerzu uformować kopczyk z kuskusu i posypać go ozdobnie cynamonem. Cukier puder podać w osobnym naczyniu.<br>(6 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;Z JABŁKIEM I BANANAMI&lt;/tit1&gt;<br>25 dag kaszy kuskus, 2 winne jabłka (20 dag), 1/2 szklanki cukru, 3
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego