Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
średnie marchewki,
majonez,
zielenina,
50 g oleju
Surową, oczyszczoną z błon i dokładnie umytą wątrobę przepuść przez maszynkę do mięsa,, używając sitka z drobnymi oczkami. Do zmielonej wątroby wbij dwa jajka, dodaj mąkę i sodę oczyszczoną, dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj taką ilość mleka, by masa miała konsystencję ciasta naleśnikowego. Dopraw sól i pieprzem.
Na płaskiej patelni do naleśników rozgrzej olej i z masy wątróbkowej usmaż niezbyt cienkie naleśniki.
Obierz umyte marchewki i cebule,, drobno posiekaj je lub zetrzyj na tarce z dużymi oczkami,, chwilę podduś na gorącym oleju, aż nabiorą złocistego koloru, a następnie, gdy ostygną, wymieszaj z majonezem, by
średnie marchewki,<br>majonez,<br>zielenina,<br>50 g oleju<br>Surową, oczyszczoną z błon i dokładnie umytą wątrobę przepuść przez maszynkę do mięsa,, używając sitka z drobnymi oczkami. Do zmielonej wątroby wbij dwa jajka, dodaj mąkę i sodę oczyszczoną, dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj taką ilość mleka, by masa miała konsystencję ciasta naleśnikowego. Dopraw sól i pieprzem.<br>Na płaskiej patelni do naleśników rozgrzej olej i z masy wątróbkowej usmaż niezbyt cienkie naleśniki.<br>Obierz umyte marchewki i cebule,, drobno posiekaj je lub zetrzyj na tarce z dużymi oczkami,, chwilę podduś na gorącym oleju, aż nabiorą złocistego koloru, a następnie, gdy ostygną, wymieszaj z majonezem, by
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego