usuwając ości. Łeb, płetwy i ości zalać wodą, osolić, dodać przyprawy i ugotować wywar, wkładając w połowie gotowania oczyszczoną włoszczyznę i przypieczoną na suchej patelni cebulę w łuskach. Przecedzić, wyłoży filety rybne i gotować powoli pod przykryciem 15-20 minut. Filety wyjąć, pokroić na kawałki. Włoży z powrotem do zupy. Doprawić do smaku solą.<br>Nasza rada<br>Zup zysk n smaku, jeśli doprawimy ją śmietaną.<br>Grzybowa z łazankami<br><gap><br>80 g suszonych grzybów, 2 marchewki, cebula, łyżka masła, sól, pieprz, listek laurowy<br>Grzyby umyć. Zlać letnią, przegotowaną wodą. Odstawić na godzinę. Osolić, dodać pieprz i listek laurowy. Ugotować w tej samej wodzie, w