Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
różnych regionów Polski
Żurek grzybowy
Porcja: 79 kcal
Przygotowanie: 10 minut
Gotowanie: 15 minut
Dla 4 osób
2 szklanki wywaru z 50 g grzybów
2-3 szklanki żuru
ząbek czosnku
sól, pieprz
listek laurowy
Wywar grzybowy połączyć z żurem (ewentualnie uzupełnić wodą). Dodać obrany czosnek i listek laurowy. Chwilę pogotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami.
Przepis na żur
2-3 łyżki żytniej mąki zalać 1/2 litra wody. Wymieszać. Dodać 2-3 obrane ząbki czosnku, skórkę razowego chleba. Naczynie przykryć gazą i odstawić na 5-7 dni w ciepłe miejsce.
Barszcz z uszkami

kilogram buraków, 2 ząbki
różnych regionów Polski<br>Żurek grzybowy<br>Porcja: 79 kcal<br>Przygotowanie: 10 minut<br>Gotowanie: 15 minut<br>Dla 4 osób<br>2 szklanki wywaru z 50 g grzybów<br>2-3 szklanki żuru<br>ząbek czosnku<br>sól, pieprz<br>listek laurowy<br>Wywar grzybowy połączyć z żurem (ewentualnie uzupełnić wodą). Dodać obrany czosnek i listek laurowy. Chwilę pogotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami.<br>Przepis na żur<br>2-3 łyżki żytniej mąki zalać 1/2 litra wody. Wymieszać. Dodać 2-3 obrane ząbki czosnku, skórkę razowego chleba. Naczynie przykryć gazą i odstawić na 5-7 dni w ciepłe miejsce.<br>Barszcz z uszkami<br>&lt;gap&gt;<br>kilogram buraków, 2 ząbki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego