Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
potrawie gorzki smak. Leczo znowu postawić na ogniu i włożyć pokrojoną w paski paprykę. Posolić, dusić około 5 min. Dodać obrane i pokrojone na ćwiartki pomidory. Dla zagęszczenia potrawy włożyć 1 łyżkę przecieru pomidorowego i pokruszoną czuszkę. Znowu dusić, po czym włożyć skwarki, dodać pokrojoną w plastry kiełbasę lub parówki. Dusić jeszcze 10-15 min.
Podawać z ziemniakami lub świeżym chlebem.
Podobnie jak bigos, leczo można odgrzewać, a na resztce zrobić jajecznicę.

Miód

Miód pitny był uznawany przez wszystkie ludy i we wszystkich epokach za wspaniały afrodyzjak oraz środek na potencję. Był poświęcony bogom, a jego wytwarzaniem zajmowali się kapłani. Do
potrawie gorzki smak. Leczo znowu postawić na ogniu i włożyć pokrojoną w paski paprykę. Posolić, dusić około 5 min. Dodać obrane i pokrojone na ćwiartki pomidory. Dla zagęszczenia potrawy włożyć 1 łyżkę przecieru pomidorowego i pokruszoną czuszkę. Znowu dusić, po czym włożyć skwarki, dodać pokrojoną w plastry kiełbasę lub parówki. Dusić jeszcze 10-15 min.<br>Podawać z ziemniakami lub świeżym chlebem.<br>Podobnie jak bigos, leczo można odgrzewać, a na resztce zrobić jajecznicę.<br><br>&lt;tit&gt;Miód&lt;/&gt;<br><br>Miód pitny był uznawany przez wszystkie ludy i we wszystkich epokach za wspaniały afrodyzjak oraz środek na potencję. Był poświęcony bogom, a jego wytwarzaniem zajmowali się kapłani. Do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego