Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
i odrobiną gorącego sosu. Podprawić nią resztę sosu i zagotować. Wyjąć gwiazdki anyżu i podawać.
SOS ŚLIWKOWY

SKŁADNIKI
1 łyżka plakatów migdałowych
1 łyżka oleju
2 łyżki czerwonego sosu śliwkowego
1 łyżka sosu chili
1 posiekana cebula
50 ml bulionu
1 Migdałowe płatki podsmażyć, aż się zrumieni. Dodać resztę składników. Dusić przez 2 minuty.
Ten pikantny sos podawać do kurczaka lub do wieprzowiny. Dodany do chińskich warzyw, podniesie ich walory smakowe.
OWOCE I WARZYWA 4
Smażenie
Potrawy smażone po chińsku z jednoczesnym ciągłym mieszaniem przyrządza się bardzo szybko, koniecznie w wysokiej temperaturze (na mocno rozgrzanym oleju). Dzięki temu warzywa zachowują swój
i odrobiną gorącego sosu. Podprawić nią resztę sosu i zagotować. Wyjąć gwiazdki anyżu i podawać.<br>SOS ŚLIWKOWY<br>&lt;gap&gt;<br>SKŁADNIKI<br>1 łyżka plakatów migdałowych<br>1 łyżka oleju<br>2 łyżki czerwonego sosu śliwkowego <br>1 łyżka sosu chili<br>1 posiekana cebula<br>50 ml bulionu<br>1 Migdałowe płatki podsmażyć, aż się zrumieni. Dodać resztę składników. Dusić przez 2 minuty.<br>Ten pikantny sos podawać do kurczaka lub do wieprzowiny. Dodany do chińskich warzyw, podniesie ich walory smakowe.<br>OWOCE I WARZYWA 4<br>Smażenie <br>Potrawy smażone po chińsku z jednoczesnym ciągłym mieszaniem przyrządza się bardzo szybko, koniecznie w wysokiej temperaturze (na mocno rozgrzanym oleju). Dzięki temu warzywa zachowują swój
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego