Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na zloty kolor. Dodać pozostałe warzywa, wymieszać je i podlać niewielką ilością wody. Dusić na małym ogniu przez 25 minut.
* Dodać szczyptę ziół prowansalskich. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodać kiełbasę pokrojoną w kostkę, zmieszany z niewielką ilością wody koncentrat pomidorowy oraz szczyptę mielonej słodkiej papryki.
* Dusić razem na małym ogniu jeszcze przez 10 minut. Posypać posiekaną natką. Bigos podawać z ciemnym pieczywem.
Nasza rada
Jeśli dodajesz do potrawy wątróbkę, uprzednio namocz ją w mleku, wtedy będzie smaczniejsza. Do potrawy dodaj sól dopiero wtedy, gdy wątróbka będzie wystarczająco miękka.
Żurek z maślanki lub serwatki,
pilaw z wątróbkami
na zloty kolor. Dodać pozostałe warzywa, wymieszać je i podlać niewielką ilością wody. Dusić na małym ogniu przez 25 minut.<br>* Dodać szczyptę ziół prowansalskich. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodać kiełbasę &lt;page nr=12&gt; pokrojoną w kostkę, zmieszany z niewielką ilością wody koncentrat pomidorowy oraz szczyptę mielonej słodkiej papryki.<br>* Dusić razem na małym ogniu jeszcze przez 10 minut. Posypać posiekaną natką. Bigos podawać z ciemnym pieczywem.<br>Nasza rada<br>Jeśli dodajesz do potrawy wątróbkę, uprzednio namocz ją w mleku, wtedy będzie smaczniejsza. Do potrawy dodaj sól dopiero wtedy, gdy wątróbka będzie wystarczająco miękka.<br>&lt;name type="prod"&gt;Żurek z maślanki lub serwatki&lt;/&gt;,<br>&lt;name type="prod"&gt;pilaw z wątróbkami
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego