Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Lubuska
Nr: 08.17
Miejsce wydania: Zielona Góra
Rok: 2005
schab dziadka Bronka, chleb wiejski. Wszystko pyszne, że palce lizać i zrobione według tradycyjnych receptur. To warunki, które powinny spełniać smakołyki konkurujące o miano produktu regionalnego w ramach konkursu "Nasze kulinarne dziedzictwo".

Będzie i piwo

- W tym roku do konkursu zgłosiło się więcej chętnych niż w latach ubiegłych - informuje Władysława Edelman z urzędu marszałkowskiego. - Nowością jest to, że swoje produkty wystawią dwie firmy. Dotychczas o nagrody walczyły osoby prywatne.
Jedną z tych firm jest witnicki Boss Browar, który zaprezentuje porter Czarny Boss. Przypomnijmy, że piwo to wygrało rok temu w konkursie "GL" na lubuski produkt regionalny. To nasi czytelnicy uznali, że
schab dziadka Bronka, chleb wiejski. Wszystko pyszne, że palce lizać i zrobione według tradycyjnych receptur. To warunki, które powinny spełniać smakołyki konkurujące o miano produktu regionalnego w ramach konkursu "Nasze kulinarne dziedzictwo".<br><br>&lt;tit&gt;Będzie i piwo&lt;/&gt;<br><br>- W tym roku do konkursu zgłosiło się więcej chętnych niż w latach ubiegłych - informuje Władysława Edelman z urzędu marszałkowskiego. - Nowością jest to, że swoje produkty wystawią dwie firmy. Dotychczas o nagrody walczyły osoby prywatne. <br>Jedną z tych firm jest witnicki Boss Browar, który zaprezentuje porter Czarny Boss. Przypomnijmy, że piwo to wygrało rok temu w konkursie "GL" na lubuski produkt regionalny. To nasi czytelnicy uznali, że
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego