Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
kostkę. Paprykę również pokroić w kostkę.
Jabłka, cebule, paprykę, groszek, orzechy i natkę połączyć, przyprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.
Przygotować sos: majonez połączyć z jogurtem i musztardą, doprawić solą oraz pieprzem.
Sałatkę polać sosem i wymieszać. Przybrać natką pietruszki, pierścionkami cebuli i groszkiem.
Podawać z pieczywem.
(4 porcje)

"BIGOS" JABŁKOWY

10 jabłek (2 kg), 4 cebule (50 dag), 2 ogórki kiszone (25 dag), 1 puszka koncentratu pomidorowego (7 dag), 10 dag chudego wędzonego boczku, 40 dag kiełbasy podwawelskiej, 25 dag kiełbasy szynkowej, 6 łyżek oleju, 1/4 szklanki rosołu z kostki, 1 łyżka powideł śliwkowych, 5 łyżek czerwonego wytrawnego wina
kostkę. Paprykę również pokroić w kostkę.<br>Jabłka, cebule, paprykę, groszek, orzechy i natkę połączyć, przyprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.<br>Przygotować sos: majonez połączyć z jogurtem i musztardą, doprawić solą oraz pieprzem.<br>Sałatkę polać sosem i wymieszać. Przybrać natką pietruszki, pierścionkami cebuli i groszkiem.<br>Podawać z pieczywem.<br>(4 porcje)<br><br>&lt;tit&gt;"BIGOS" JABŁKOWY&lt;/&gt;<br><br>10 jabłek (2 kg), 4 cebule (50 dag), 2 ogórki kiszone (25 dag), 1 puszka koncentratu pomidorowego (7 dag), 10 dag chudego wędzonego boczku, 40 dag kiełbasy podwawelskiej, 25 dag kiełbasy szynkowej, 6 łyżek oleju, 1/4 szklanki rosołu z kostki, 1 łyżka powideł śliwkowych, 5 łyżek czerwonego wytrawnego wina
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego