Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
nie popękała skórka jabłek. Piec ok. 30 min. w temp. 200oC.
Ciasto amarantusowe z jabłkami
Po 1 szklance: mąki pszennej, kaszy manny, płatków owsianych, cukru, poppingu lub nasin amarantusa
1 kg jabłek, cynamon, cukier waniliowy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 kostka margaryny lub masła,
bułka tarta do posypania tortownicy.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Mąkę, kaszę, płatki, cukier waniliowy i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Do wysmarowanej margaryną i posypanej tartą bułką formy wsypać połowę przygotowanej mieszaniny, następnie wyłożyć na nią wcześniej obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Przykryć resztą mieszaniny. Na wierzchu równomiernie rozłożyć margarynę (lub mało). Piec
nie popękała skórka jabłek. Piec ok. 30 min. w temp. 200oC.<br>Ciasto amarantusowe z jabłkami<br>Po 1 szklance: mąki pszennej, kaszy manny, płatków owsianych, cukru, &lt;name type="prod"&gt;poppingu&lt;/&gt; lub nasin &lt;name type="prod"&gt;amarantusa&lt;/&gt;<br>1 kg jabłek, cynamon, cukier waniliowy, <br>1 łyżeczka proszku do pieczenia,<br>1 kostka margaryny lub masła,<br>bułka tarta do posypania tortownicy.<br>Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Mąkę, kaszę, płatki, cukier waniliowy i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Do wysmarowanej margaryną i posypanej tartą bułką formy wsypać połowę przygotowanej mieszaniny, następnie wyłożyć na nią wcześniej obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Przykryć resztą mieszaniny. Na wierzchu równomiernie rozłożyć margarynę (lub mało). Piec
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego