Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
listków szałwii,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka kminku,
czarny mielony pieprz,
sól do smaku,
100 g masła,
zielenina
Dokładnie umytego indyka posyp pieprzem i solą ze wszystkich stron, również od wewnątrz. Wędzony boczek pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na suchej patelni. Na stopionym boczku podsmaż drobno pokrojoną cebulę. Jabłka pokrój w drobna kostkę. Podsuszone kromki bulki lub pieczywa tostowego pokrój w kostkę i wymieszaj z posiekanymi migdałami, jabłkami, rodzynkami, kminkiem, listkami szałwii i pokrojoną w kostkę cytryną, wcześniej obraną ze skórki. Przygotowanym farszem napełnij indyka, następnie skrop sokiem wyciśniętym z dwóch cytryn i wysmaruj papryką wymieszaną z roztopionym masłem
listków szałwii,<br>1 łyżeczka słodkiej papryki,<br>1 łyżeczka kminku,<br>czarny mielony pieprz,<br>sól do smaku,<br>100 g masła,<br>zielenina<br>Dokładnie umytego indyka posyp pieprzem i solą ze wszystkich stron, również od wewnątrz. Wędzony boczek pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na suchej patelni. Na stopionym boczku podsmaż drobno pokrojoną cebulę. Jabłka pokrój w drobna kostkę. Podsuszone kromki bulki lub pieczywa tostowego pokrój w kostkę i wymieszaj z posiekanymi migdałami, jabłkami, rodzynkami, kminkiem, listkami szałwii i pokrojoną w kostkę cytryną, wcześniej obraną ze skórki. Przygotowanym farszem napełnij indyka, następnie skrop sokiem wyciśniętym z dwóch cytryn i wysmaruj papryką wymieszaną z roztopionym masłem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego