Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
40 min. Czosnek obrać i posiekać. Pomidory sparzyć, obrać, drobno pokroić, dodać cukier, sól, pieprz. Podsmażyć na 1 łyżce oliwy i dusić 15 min. Następnie dodać do mięsa uduszone pomidory, wlać 2 szklanki wody i dusić jeszcze 45 min. Na około 5 min przed końcem duszenia dodać czosnek i kminek.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Kuskus przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć na talerz i obłożyć połówkami jajek.
Mięso w sosie pomidorowym podać w osobnym naczyniu, a bakłażany - na mniejszych talerzykach.
(8 porcji)

KUSKUS Z FEZU - Z BARANINĄ
65 dag kuskusu, 90 dag udźca baraniego lub mięsa wołowego
40 min. Czosnek obrać i posiekać. Pomidory sparzyć, obrać, drobno pokroić, dodać cukier, sól, pieprz. Podsmażyć na 1 łyżce oliwy i dusić 15 min. Następnie dodać do mięsa uduszone pomidory, wlać 2 szklanki wody i dusić jeszcze 45 min. Na około 5 min przed końcem duszenia dodać czosnek i kminek.<br>Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Kuskus przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć na talerz i obłożyć połówkami jajek.<br>Mięso w sosie pomidorowym podać w osobnym naczyniu, a bakłażany - na mniejszych talerzykach.<br>(8 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;KUSKUS Z FEZU - Z BARANINĄ&lt;/tit1&gt;<br>65 dag kuskusu, 90 dag udźca baraniego lub mięsa wołowego
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego