Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
łyżki posiekanych orzechów włoskich i laskowych, 3 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, kieliszek rumu, łyżeczka zmielonych przypraw (gałka muszkatołowa, imbir, cynamon, goździki), łyżeczka oleju i mąki do formy
Do dekoracji
1/2 kostki masła, 2 łyżki cukru pudru, 4 łyżki mielonych orzechów, obrane orzechy włoskie i laskowe
Orzechy oprószyć mąką. Jajka zmiksować z mlekiem, olejem i stopionym miodem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawami oraz rum i orzechy. Ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem i posypanej mąką formy. Piec godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170oC.
Masło utrzeć z cukrem. Dodać mielone orzechy. Kremem i połówkami orzechów udekorować ostudzony piernik
łyżki posiekanych orzechów włoskich i laskowych, 3 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, kieliszek rumu, łyżeczka zmielonych przypraw (gałka muszkatołowa, imbir, cynamon, goździki), łyżeczka oleju i mąki do formy<br> Do dekoracji<br>1/2 kostki masła, 2 łyżki cukru pudru, 4 łyżki mielonych orzechów, obrane orzechy włoskie i laskowe<br>Orzechy oprószyć mąką. Jajka zmiksować z mlekiem, olejem i stopionym miodem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawami oraz rum i orzechy. Ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem i posypanej mąką formy. Piec godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170oC.<br>Masło utrzeć z cukrem. Dodać mielone orzechy. Kremem i połówkami orzechów udekorować ostudzony piernik
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego