Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
że otrzymuje się go z dojrzałych owoców, z których zdejmuje się piekącą otoczkę. Mocniej pachnie niż czarny, najlepszy do białych mięs i ryb oraz do białych sosów.
Żaroodporne naczynie posmarować masłem, ułożyć w nim kulki, na każdym położyć wiórek masła, wstawić do piekarnika o temperaturze 190oC, piec około 20 minut.
Kajzerkę namoczyć w mleku, dokładanie odcisnąć, dodać do mielonego mięs, wbić jajko, wyrobić, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Z dokładnie wymieszanej my mięsnej formować w dłoniach niewielkie kulki, każdą panierować w tartej bułce. Cebulkę obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę.
Połowę jogurtu połączyć z koncentratem, przyprawić solą i papryką, pozostały
że otrzymuje się go z dojrzałych owoców, z których zdejmuje się piekącą otoczkę. Mocniej pachnie niż czarny, najlepszy do białych mięs i ryb oraz do białych sosów.<br>Żaroodporne naczynie posmarować masłem, ułożyć w nim kulki, na każdym położyć wiórek masła, wstawić do piekarnika o temperaturze 190oC, piec około 20 minut.<br>Kajzerkę namoczyć w mleku, dokładanie odcisnąć, dodać do mielonego mięs, wbić jajko, wyrobić, przyprawić do smaku solą i pieprzem.<br>Z dokładnie wymieszanej my mięsnej formować w dłoniach niewielkie kulki, każdą panierować w tartej bułce. Cebulkę obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę.<br>Połowę jogurtu połączyć z koncentratem, przyprawić solą i papryką, pozostały
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego