Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
zalać zimną wodą i ugotować. Gdy wywar wystygnie przecedzić go i połączyć z wywarem z włoszczyzny i grzybów. Podgrzać, przyprawić odrobiną cukru, pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Do gorącego barszczu dodać trochę masła i pokrojonych grzybków.
Wersja dla zapracowanych.
Składniki:

Sposób przyrządzenia:
Postępować ściśle wg przepisu na opakowaniu barszczu Krakus. Przyprawić do smaku.

Czekoladowe kulki (bajaderki)
Składniki:

Sposób przyrządzenia:
Niedobrane migdały zemleć, polewę także. Wymieszać z cukrem pudrem, żółtkiem i rumem. Uformować 2 cm kulki, obtaczać w wiórkach kokosowych, czekoladowych lub kakao. Podawać do kawy.

Grzane wino z wiśniakiem
Składniki:

Sposób przyrządzenia:
Wino połączyć z rumem, wódką, sokiem wiśniowym i
zalać zimną wodą i ugotować. Gdy wywar wystygnie przecedzić go i połączyć z wywarem z włoszczyzny i grzybów. Podgrzać, przyprawić odrobiną cukru, pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Do gorącego barszczu dodać trochę masła i pokrojonych grzybków.<br>Wersja dla zapracowanych.<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Sposób przyrządzenia:<br>Postępować ściśle wg przepisu na opakowaniu barszczu Krakus. Przyprawić do smaku.<br>&lt;gap&gt;<br>Czekoladowe kulki (bajaderki)<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Sposób przyrządzenia:<br>Niedobrane migdały zemleć, polewę także. Wymieszać z cukrem pudrem, żółtkiem i rumem. Uformować 2 cm kulki, obtaczać w wiórkach kokosowych, czekoladowych lub kakao. Podawać do kawy.<br>&lt;gap&gt;<br>Grzane wino z wiśniakiem<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Sposób przyrządzenia:<br>Wino połączyć z rumem, wódką, sokiem wiśniowym i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego