Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
ze spiczastym końcem lub toporka.
Przygotowanie pieczeni
Aby przepołowić małego kurczaka, najlepiej naciąć go wzdłuż grzbietu za pomocą nożyc do drobiu. Otworzyć szeroko korpus, a następnie uderzyć mocno wewnętrzną stroną dłoni tak, by rozpłaszczyć mostek oraz klatkę piersiową. Przekłuć szpikulcem obie nogi i piersi, dzięki czemu tusza zachowa swój kształt.

Krojenie
Nawet najlepszy kucharz nie podzieli upieczonego kurczaka tępym nożem, dlatego do porcjowania najlepiej używać dobrze naostrzonego narzędzia. Za jego pomocą można kroić mięso nawet na bardzo cienkie plasterki. Dzielnie rozpoczyna się od ułożenia tuszki piersią do góry. Po oddzieleniu nóg, skrzydełek oraz po odkrojeniu jednej piersi, należy odwrócić kurczaka tak
ze spiczastym końcem lub toporka.<br>Przygotowanie pieczeni <br>Aby przepołowić małego kurczaka, najlepiej naciąć go wzdłuż grzbietu za pomocą nożyc do drobiu. Otworzyć szeroko korpus, a następnie uderzyć mocno wewnętrzną stroną dłoni tak, by rozpłaszczyć mostek oraz klatkę piersiową. Przekłuć szpikulcem obie nogi i piersi, dzięki czemu tusza zachowa swój kształt.<br>&lt;gap&gt;<br>Krojenie<br>Nawet najlepszy kucharz nie podzieli upieczonego kurczaka tępym nożem, dlatego do porcjowania najlepiej używać dobrze naostrzonego narzędzia. Za jego pomocą można kroić mięso nawet na bardzo cienkie plasterki. Dzielnie rozpoczyna się od ułożenia tuszki piersią do góry. Po oddzieleniu nóg, skrzydełek oraz po odkrojeniu jednej piersi, należy odwrócić kurczaka tak
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego